خدمات مالی و حسابداری رهیافت سیستم

خدمات مالی و حسابداری رهیافت سیستم

خدمات مالی و حسابداری رهیافت سیستم
بایگانی
پیوندها

۱۲ اشتباه صاحبان کارگاه تولیدی (بند ب)

پنجشنبه, ۵ آذر ۱۳۹۴، ۰۷:۱۷ ب.ظ


به نام خدا و سلام

امروز در خدمت شما هستیم با معرفی یکی دیگر از مشاغل بند ب که بازار بسیار زیادی را در این حوزه پوشش می دهد. کارگاه تولیدی در چندین مدل فعالیت دارد و البته بیشتر این واحدها خیلی سیستم منظم و استانداردی ندارند ولی از طرفی با جدی شدن طرح جامع مالیاتی و نیاز شدید به ارائه دفاتر درآمد و هزینه و بوجودن آمدن دیگر مشکلات، صاحبان این دسته از کسب و کارها بیشتر از دیگر واحدها به فکر راه اندازی سیستم پرشین حساب افتاده اند.

فعالیت کارگاه های تولیدی در دو کانال محاسبه بهای تمام شده و حسابداری پیمانکاری قرار می گیرد. چون معمولا عمده ترین چرخه تولید این کارگاه بصورت سفارش کار انجام می گیرد که اگر طرف مقابل این سفارشات اشخاص حقوقی باشند منجر به انعقاد قرارداد خواهدشد. بزرگترین مشکل هم بعد از انعقاد قرارداد نشات می گیرد.

اگر بخواهیم اشتباهات فاحش یک دارنده کارگاه تولیدی را فهرست کنیم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :


  • عدم ثبت نام به موقع در سامانه مالیات بر ارزش افزوده
  • عدم ارائه اظهارنامه صحیح و یا عدم ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • عدم ارائه لیست حقوق در سامانه الکترونیکی حقوق سازمان امور مالیاتی
  • عدم ارائه لیست واقعی بیمه و مواجه شدن با جرائم و مبالغ سنگین هنگام اخذ قرارداد
  • عدم کنترل فیش های مالیات تکلیفی طرف قرارداد
  • عدم تهیه جدول استهلاک داراییها و اموال و عدم استفاده از هزینه قابل قبول
  • عدم ارائه صورت معاملات فصلی در موضوع ماده ۱۶۹ مکرر 
  • عدم تجهیز واحد مالی منظم و ثبت به موقع اسناد درآمد و هزینه
  • عدم محاسبه صحیح سود و زیان 
  • عدم توجه به انالیز مواد و چرخه تولید
  • عدم کنترل دقیق بر پرینت بانکی و تهیه صورت مغایرت بانکی
  • عدم تحریر دفاتر درآمد و هزینه و یا عدم پلمپ و ارائه دفاتر به حوزه مالیاتی

حالا شما به عنوان یک حسابدار ،خیلی خوب می توانید از این فضای خالی بازار کار استفاده کنید و با جستجو و یافتن این افراد خسارت غیر قابل پیش بینی را در مدت پیش رو برایشان تشریح کنید. تراکنش مالی این افراد بدون اینکه خودشان متوجه این موضوع شوند بسیار بالاست و این هم می تواند هشداری برای محاسبه جرائم سنگین مالیاتی موقع عدم اجرا تکالیف مالیاتی باشد. و خطر بزرگ بعدی هم جرائم مالیات بر ارزش افزوده است که به یک نگاه کلی می توان حدس زد که چه مبالغ باورنکردنی در برگ تشخیص مالیات بر ارزش افزوده لحاظ خواهد شد.

نکته بعدی اینکه معمولا کارخانجات و شرکتهای بزرگ برای کاهش هزینه های تولید و افزایش درآمد معمولا بخشی از حجم کالای نیمه ساخته یا ساخته شده خود را به کارگاه تولیدی واگذار می کنند که البته ضمن انعقاد قرارداد تمامی شرایط پیمانکاری جاری می شود . بلافاصله بعد از قرارداد مهمترین تکالیف مالیاتی از جمله ماده ۱۰۴، درصد مالیات تکلیفی و … جاری می گردد.

نکته آخر هم جرائم مالیات اجاره است که هر ساله با اعمال برگ تشخیص پرداخت می گردد. شما به عنوان حسابدار می تواند ضرباهنگ اصلی ترین جرائم این واحدها را در ۳ پارامتر مالیات حقوق و یا ارائه لیست حقوق – مالیات اجاره – مالیات حق الزحمه که هر سه تکلیفی هستند، کنترل کنید.

در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای شما باید  خاطر نشان کنم قبل از توجیه این دوستان به هیچ عنوان وارد سیکل اجرا نشوید چون معمولا تا بحال سیستم مالی و مالیاتی منظمی نداشته اند و ممکن است تلاش شما به چشم نیاید. راهکار من این است که اول خودتان با حضور در جلسه ابتدا برنامه ریزی و اهداف و همینطور دستاوردهای کارگاه را تشریح کنید و پس از توافق و نوشتن قرارداد شروع به جارای پروژه کنید.

منبع: حسابداری

۹۴/۰۹/۰۵
سعید

نظرات (۱)

سلام مرسی از راهنماییتون حتما این سری همه نکاتو رعایت میکنم که دیگه اشتباهی بوجود نیاد ممنون از سایت بسیار خوب و مفیدتون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی